ЛЮБОПИТНО БИЗНЕС НАЧИНАНИЕ! Строителният бос Руен Кирев навлиза в земеделието, с европари ще прави плантация с касис на 75 дка край Мосомище

Популярният строителен бос от Гоце Делчев Руен Кирев е решил да навлезе и в земеделието, като направи плантации от касис край близкото до града село Мосомище. Той е заявил инвестиционното си намерение пред общината.

Насажденията ще бъдат разположени на обща площ 75, 789 декара в местността Ташлъка. А самият проект е част от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 година). Инвестиционното намерение на бизнесмена предвижда растенията касис да бъдат засети през месеците октомври и ноември 2019 и 2020 година, а стопанството му вече е в процес на преминаване към биологично производство.

До обекта ще се стига по съществуващ полски път. Няма да има нужда от изкопни и взривни дейности. Теренът, върху който ще бъдат засети насажденията от касис, е бивша частна общинска собственост, която фирмата на Р. Кирев е купила. Периодът на проекта му е двегодишен.

Руен Кирев е собственик на една от най-големите строителни фирми в Неврокопско – БКС ЕООД. Тя се грижи за зимното поддържане на пътната мрежа на четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Преди два месеца спечели и обществената поръчка за рекултивиране на депото за отпадъци на Разлог. По същото време стана ясно, че ще строи и физкултурния салон на училището в Корница, както и че ще извърши ремонта на детска градина „Радост” в Гоце Делчев. Същата фирма спечели и поръчката за парк „Панорамата” преди няколко години.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *