ЛЮБОПИТНО: Колко автомобила Tesla са регистрирани в Благоевград, Кюстендил и Перник?

 

4 автомобила Tesla са забелязани по улиците на Благоевград, показва справка на businessnovinite.bg в статистиката на Министерство на вътрешните работи към 1.01.2024 г.

Общо 92 коли с марка Tesla се движат по българските пътища. Според данните най-много автомобили Tesla са регистрирани в София – общо 9. Оказва се, че електрическите автомобили на Илон Мъск имат силно присъствие и в по-малките градове в страната. На второ място, с по 5 регистрирани коли се нареждат градовете Варна и Шумен, следвани от Благоевград, Бургас, Кюстендил, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора – с по 4 автомобила Tesla. По 3 коли от марката се движат в Добрич, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Сливен, Смолян, Хасково и Ямбол. Можете да забележите и по 2 автомобила в Ловеч, Монтана, Търговище и по 1 във Видин, Разград и Силистра.

Най-разпространеният модел е Tesla Model Y с регистрирани 28 автомобила. Tesla Model Y е изцяло електрически луксозен малък SUV, а цената му е около 114 512 лв. (58 620 евро).

Втори по брой се нареждат автомобилите на марката от Tesla Model 3, като у нас са регистрирани 23 коли. Цената на този автомобил е 77 500 лв. (50 000 евро). Третите най-желани от българите са Tesla Model X – 21 броя. Tesla Model S пък остава на българските пътища с 18 коли.

Цените на първия модел варират около 100 хил. като това е и един от най-разпространените модели втора ръка у нас на цени около 50-60 хил. лв., a Model S се открива на подобни цени.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *