Люта битка между фирми в Благоевград! 1,6 млн. лв. изправят един срещу друг бизнесмени

9 строителни фирми се кандидатираха за направата на луксозен арест в Благоевград. Едната от тях – варненската „Панод ЕООД“, не можа да се справи с навременната доставка на комплекта документи и бе отстранена от оспорваната надпревара още преди тя да е започнала.

В играта останаха софийската „Бул Строй Инвест“ ООД с управител Красимира Накева, варненската „Кар строй“ ЕООД на Мирослава Николова-Вълчева, обединението ДЗЗД „Гдин – РП“ /включващо благоевградската „Растер юг“ ООД на Радослав Костов и Антон Муртов и софийската „Парсек груп“ ЕООД/ на Бончо Бонев“, благоевградските фирми „Престиж бизнес 93“ ЕООД на Любен Янев и Георги Шапков, и ЕТ „Маргарита – П – Иван Костадинов“, самоковската „КСВ Инженеринг“ ООД на Красимир Вуков, „Инфраструктурно строителство“ АД – София с председател на СД Пейо Пеев и управител Тодор Иванов, както и пернишката „Експресстрой“ ООД на Светлана Стоименова.

Залогът е голям, защото прогнозната стойност на ремонта е 1 324 167 лв. без ДДС, или близо 1,6 млн. лв.

Представителят на „Инфраструктурно строителство“ АД при отваряне на офертите отказа да подпише техническите предложения и ценовите предложения на конкурентите си, но комисията пусна всички до същинското състезание, като им даде 5 дни да си оправят документите.

Припомняме, че Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ получи разрешение да премести следствения арест и Пробационната служба на 2 от етажите на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор на ул. „Свобода“ 1 в Благоевград и задейства процедурата по избор на изпълнител на ремонта. Планът е на ІІІ етаж да бъдат обособени 2 канцеларии, стая на домакина, вещеви склад, 2 помещения за архив на Пробационната служба и технически кабинет. Истинската дейност по време на строително-монтажните дейности обаче ще кипи на последния етаж в сградата, където ще бъдат настанявани арестантите. Там върху площ от 900 кв.м ще бъдат обособени няколко кабинета, миялно, разливно и техническо помещение, приемна, стая за дежурните, помещение за отдих на задържаните, кухня, оръжейна, лекарски кабинет, канцелария за свиждане, стая за разговор на арестантите с адвокатите им, перално, счетоводство, спални помещения за задържаните лица и др. Последните ще разполагат и с каре за разходки, както и с персонални санитарни възли в спалните помещения.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *