
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
патладжани – 1 бр.
домат – 1 бр.
чесън – 2 скилидки
копър – 2 стръка
червен пипер
черен пипер
босилек
риган
сол
олио – около 1 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Патладжанът се обелва на места и се нарязва на по-едри кубчета.
Доматът се нарязва на по-малки парченца. Копърът се наситнява.
В сгорещено олио се запържва патладжанът, като се разбърква периодично, докато се запече от повечето страни.
Тогава се добавят доматите и сухите подправките заедно с чесъна накрая.
Котлонът с лятната манджа се намаля на слаба степен. Разбърква се добре и се оставя за няколко минути да къкри.
Когато доматите са омекнали и всичко е готово, се добавя копърът към постната манджа, разбърква се и се сваля от котлона.
При сервиране по желание може да се поръси с пармезан или да се остави постен патладжан с домати.