Лятна манджа от патладжан с домати

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
патладжани – 1 бр.
домат – 1 бр.
чесън – 2 скилидки
копър – 2 стръка
червен пипер
черен пипер
босилек
риган
сол
олио – около 1 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Патладжанът се обелва на места и се нарязва на по-едри кубчета.

Доматът се нарязва на по-малки парченца. Копърът се наситнява.

В сгорещено олио се запържва патладжанът, като се разбърква периодично, докато се запече от повечето страни.

Тогава се добавят доматите и сухите подправките заедно с чесъна накрая.

Котлонът с лятната манджа се намаля на слаба степен. Разбърква се добре и се оставя за няколко минути да къкри.

Когато доматите са омекнали и всичко е готово, се добавя копърът към постната манджа, разбърква се и се сваля от котлона.

При сервиране по желание може да се поръси с пармезан или да се остави постен патладжан с домати.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *