Лятото се завръща с до 35 градуса от неделя

Температурите се понижиха до обичайни есенни стойности, но ще останат такива само два дни.

През нощта облачността ще бъде значителна и на места около Стара планина ще превали слабо. Вятърът ще отслабне и ще започне да се ориентира от югозапад. 

Минималните температури ще са от 8 до 14 градуса. През деня ще бъде предимно облачно, а слаби превалявания от дъжд ще има на места в северната половина на страната, по-късно през деня и по Южното Черноморие. Ще духа слаб западен вятър.

В петък температурите сутрин ще бъдат от 7 до 12 градуса. през деня ще се затопли и след обяд максималните температури ще са от 22 до 27 градуса.  Облачността ще бъде незначителна, до слънчево време.

Повишението на дневните температури ще продължи и в събота и неделя.

През първия ден максималните стойности ще бъдат от 25 до 30 градуса, а в неделя – от 28 до 32, на места и градус-два по-високи.

Топло и почти без валежи ще остане и през първата половина на следващата седмица. Това важи особено за източните райони, където температурите ще бъдат не августовски, а юлски – до около 33, 34, в отделни места до 35 градуса. В страната интервалът, в който ще се движат максималните стойности ще бъде от 25-28 в западните райони до около 33 на изток.

Облачността ще бъде променлива, в някои дни-значителна, но слаби превалявания от дъжд ще има само на отделни места на запад  и в планините и валежите ще бъдат несъществени.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *