Л. Костова облече екипа на носителя на купата на Италия

Лили Костова смени екипа на джалоблу от „Верона” с лилавата фланелка на “Фиорентина”. Това несъмнено е крачка напред в кариерата на петричката футболна прима, която подписа с шампиона на дамското калчо за сезон 2016/17 г. и актуален носител на купата на Италия. „Фиорентина” спечели финала с 3:1 срещу „Бреша”, после заслужи участие в ШЛ, побеждавайки с 3:0 в плейофа третия в таблицата „Таваняко”. Премествайки се на стадион “Джино Боци” във Фирензе, където отборът играе мачовете си, Костова си гарантира за поредна година участие в лигата на богатите.

Интересът на “Виола” към българката датира още от времето, когато риташе в Полша, но ескалира сериозно в началото на февруари тази година, когато тя практически сама би флорентинки, вкарвайки и двете попадения за „Верона”, с което подпечата успеха на тогавашния си тим.

“Разделихме се съвсем нормално с „Верона”. Договорът ми с тях изтече на 30 юни и откликнах на интереса на „Фиорентина” към мен. Вече изкарах едноседмичен лагер в Борго Сан Лоренцо и полека-лека се адаптирам към новата обстановка. Целите на „Фиорентина” винаги са били високи в първенството и Копа Италия, което кореспондира и с моите амбиции”, сподели Л. Костова, която ще продължи да носи номер 39 по италианските терени

СТАНЧО СТАНЧЕВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *