Л. Костова: Отдавна съм затворила страницата национален отбор, цяла Европа ме цени, само България не…

Сериозна полемика върви относно отсъствието на петричанката Лили Костова в списъка с призованите състезателки във възстановения женски национален отбор по футбол. В тази връзка най-титулуваната нашенка в най-популярната игра постна позицията си в социалните мрежи.

“Не искам никой да коментира и намесва вече моето име, когато става дума за националния отбор. Аз отдавна съм затворила тази страница. Имам други цели, мечти и желания. Не съм обидена и както вече казах, преживяла съм го отдавна, и знаете ли защо? Защото цяла Европа ме цени като човек и спортист и това ми е достатъчно. България не ме оцени до ден-днешен, но нима спрях да следвам мечтите си или да се боря? Напротив – това ме мотивира и ме прави по-силен човек. Аз съм щастлива, защото играя голям футбол, хората около мен са щастливи, защото имат в отбора си Костова. Нямам нужда от национален отбор и от това да чета колко добра била и какви успехи имала Костова. Аз знам какъв човек съм, какъв спортист и какъв живот имам. Благодаря на всички, които бяха засегнати и коментираха тази тема, но мисля, че като цяло в България не е това проблемът – цялата държава ни е объркана. И като за последно: Случайно бих един фаул и отбелязах гол на най-добрия отбор в света… И случайно селекционерът на националния отбор на Полша ми зададе въпрос: Имаш ли полски паспорт? Случайно имам титли и купи от 4 различни страни… Да не прозвучи като самохвалство, спирам дотук…”, написа нападателката по казуса.

В същото време треньорът на лъвиците Троян Радулов се оправда, че липсата на покана към петричанката не е от спортно-технически характер, но не пожела да влиза в повече конкретика. Това провокира отговора на Костова.

„Причината явно е една: лоша информация, доставена до ръководството на националния отбор, касаеща моето име. За съжаление някои хора си затварят очите! Моля, престанете, не искам моето име да фигурира повече. Аз не съм там и няма да бъда, защото първо, не ме викат и второ, аз не искам. Желая успех на момичетата от цялото си сърце”, приключи темата футболната прима, която се е устремила към нова титла в екстракласата със сегашния си отбор “Чарни Сосновец”.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *