Л. Костова се сбогува с полския футбол с гол и асистенция

След близо 2-годишен престой в „Медик Поломаркет“ петричката футболна прима Лиляна Костова окончателно си тръгна от централноевропейската държава. За периода националката стана два пъти шампион и спечели два пъти купата на Полша с тима от Конин. В последния си мач с екипа на медичките българката отново беше в основата на успеха с 3:0 като гост на УКС „Лодз“, който върна тима на първото място в таблицата с актив от 39 т., с 2 повече от преследвача „Гурник“ /Ленчна/. Костова откри резултата в 34-та мин., а след още 4 асистира за второто попадение на Патриция Балцерчак. В последната, 90-та мин. капитанката Анна Гавронска оформи класиката 0:3.

„Време е да си тръгна. Двете години, прекарани в Полша, не бяха толкова лоши. Благодаря на всички за подкрепата и помощта! Имахме добри и лоши моменти, но нека да забравим лошото и бъдем позитивни в края. Дойдох, видях, победих и си тръгвам горда от себе си!!!“, написа на изпроводяк в личния си профил в социалната мрежа с емоционално обръщение на английски към всички свои полски приятели нападателката.

Раздялата с „Медик Поломаркет“ не се случи по очаквания начин. Президентът-треньор Роман Яшчак в стремежа си да я задържи поне до лятото отказа да я пусне. Петричанката и съотборничките й обаче имат да получават пари, така че ситуацията тепърва ще търпи развитие. Л. Костова е твърда в намерението си да се прибере в България, да излекува травмите си и да акцентира върху следването си в ЮЗУ.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *