Магазин “Мариана” в Благоевград – раят за мартеничари, плетачи, хенд-мейд маниаци и шивачи

Всичко нужно на едно място – това е най-точното описание на изобилието от стока, която ще намерите в магазин “Мариана” в новата сграда при селскостопанския пазар в Благоевград, на ул. “Плиска” №2А. Това е единственото място от Кюстендил до Кулата, където ще откриете изобилие от материали за мартеници, мъниста, прежди, картони, целофани, игли и конци за шиене, и всякаква кинкалерия. Това е магазинът за любителите на плетенето на една и на две куки, начинаещи и опитни шивачи, за хора с творчески идеи за хенд-мейд украшения и арт изделия.
Не защото подобни неща няма и на други места, а защото тук всичко е на едно място и изобилието е огромно. Собствениците имат успешен опит в същата сфера на бизнес в столицата, но заради сериозния поток от клиенти от Югозапада решават да го разширят с нов магазин в областния център на Пиринско. Правят го за удобство на бизнес партньорите си – собственици на кинкалерии, които зареждат от тях, а от конкуренцията всичките им клиенти печелят най-ниски цени.

Любителите шивачи и особено професионалистите ще останат приятно изненадани от богатия асортимент на игли, конци и макари, мулине, ципове, дантели, подшиващи и подлепващи ленти за перделък и за завършване на подгъви, на мебели и т.н., както и от ширити и шевици, без да се броят тези за мартеници, чийто асортимент наброява над 110 модела. Мънистата са над 800 вида от всякакъв материал – стъклени, дървени, пластмасови, метални, мъниста тип “Пандора” и “Шамбала”, а изобилието на сатенени панделки и такива от органза наистина е голямо.
За творците по душа, които с удоволствие изработват уникати, магазин “Мариана” е рай. Тук ще намерят нанизи и елементи за правене на бижута, сатенени и кожени шнурове, различни цветове бижутерска тел, ластична корда и огромно разнообразие от пръстенчета, висулки, мъниста, та чак до капси за платнища и рокерски якета. В уникалния магазин има дори материали за приложни кръжоци в училища и детски градини, и какви ли не сатенени, гумени, хартиени, силиконови, пластмасови и филцови фигурки за декорация на дрехи и сувенири.
Ако решите все пак сами да изработите украшения от филц, ще Ви предложат пълната цветова гама филц на листа /А4/ с дебелина от 1 и 3 мм. Клинърчетата пък – пръчки с метална основа, но с пухкава обвивка, можете да използвате за цветя, щъркели, коминочистачи и каквото още роди фантазията Ви.

Ако се нуждаете от аксесоар за коса, гарантирано в магазин “Мариана” ще намерите това, което Ви трябва, тъй като имат над 150 модела на щипки, шноли, ластици и диадеми. Творците ще оценят със сигурност и вълната за плъстене, която в магазин “Мариана” се предлага в два варианта: на ленти и на лист, а от нея може да се направи всичко – шал, завивка, жилетка, пано, сувенири.
Няма друго място в Благоевград, където всичко, нужно за хенд-мейд увлеченията, може да откриете в едно помещение! От магазин “Мариана” може да си купите дори хартия за правене на картички, популярна като скраб букинг. Сигурно ще се изненадате, но на щандовете ще намерите дори естествени камъни, подходящи за съответните зодии.
За онези, които искат да са оригинални в подаръка, но нямат време сами да го направят, също е помислено, в магазин “Мариана” те ще намерят сувенири уникати, изработени ръчно от плъстена вълна и филц, в това число дори портфейли и подходящи подаръчета за кръщенета, сватби и всякакви партита. С изобилието на материали всеки може да направи уникална коледна украса за дома и работното си място.

Голямата страст на собствениците на магазин “Мариана” обаче са преждите и мартениците. Голям избор на едро за готови мартеници и материали за изработката им. Изобилие от шевици, шнурове, пайети и други материали за изработване на народни носии, пана и други неща с традиционни мотиви. Те гарантират, че единствено при тях може да откриете произвежданата само за износ вълнена прежда “келтинг мания” на завод “България К” в Казанлък. Продават вълнени и акрилни прежди българско производство от Пловдив, Кюстендил, Габрово, Първомай, Казанлък, както и вносни прежди на “Ализе”, “Нако” и “Ярн арт” за плетене на една и на две куки. Има прежда за бебешки дрешки и такава за плетене на чанти и играчки.
Не се чудете къде да търсите разнообразни целофанови опаковки, картончета за мартеници, текстилни топки, та дори и фигурки на зодиите по Китайския календар – мястото е магазин “Мариана” на пазара. Скоро ще заредят и материали за декупаж, обещават собствениците.
Единственото, което трябва да имате, преди да влезете в този изключителен магазин, е въображение!

Може да ги намерите и на:
гр. Благоевград, ул. “Плиска №2А www.martencimariana.bg
Тел. +359889 04 28 04 Facebook: Мартеници Мариана

Работно време: Понеделник-петък: 08,30-17,30 ч.; Събота: 10-14 ч.; Неделя: Почивен ден

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *