Мажоритарният собственик на ФК „Пирин“ готов с детайлните проекти за хотел „Орбита“ и ТВУ-то, за което брои 800 000 лв. на община Рила

Новият собственик на ФК „Пирин“ – Благоевград “Емирейтс Уелт” ЕАД вече е готов с проекта за хотел “Орбита” в центъра на град Рила и в общината с нетърпение чакат следващата седмица да им бъде представен детайлно, за да видят как ще изглежда сградата. До момента фирмата, която го купи миналата година срещу 600 000 лева на търг заради неплатени дългове от бившите му собственици – наследниците на разстреляния лихвар Васил Горчев-Кьоравия, е работила по хотела само вътрешно, като главно е събаряла стени, за да отвори по-големи помещения. Според кмета на Рила Георги Кабзималски предстоят още пристроявания към главния корпус на сградата и инфраструктурни подобрения. Освен как ще изглежда отвътре 5-етажната сграда със застроена площ 1207 кв. метра, разполагаща до момента със 70 стаи и 4 апартамента, в общината очакват да видят от проектите и промените във фасадата на хотела. Той е в центъра на градчето и ще оставя най-силно впечатление у пътуващите към Рилския манастир чуждестранни туристи, мотивират любопитството си общинарите.

Освен с плановете им в „Орбита“, „Емирейтс Уелт” трябва да запознаят до края на месеца Общинската администрация и с плановете си за сградата на бившето Трудово-възпитателно училище. Според Георги Кабзималски закритото отдавна 3-етажно ТВУ с двор от 9 декара е купено от собственика на ФК „Пирин“ от общината срещу повече от 800 000 лв.

„Разгърнатата му застроена площ е над 2700 кв.м и според новия собственик някогашният интернат ще се ползва за обслужващи спортни дейности, но не знам за какво конкретно“, каза Кабзималски.

Както съобщихме, “Емирейтс Уелт” планира да изгради в намиращия се само на 13 км от Благоевград гр. Рила модерна база на клуба, която да бъде целодневно ползвана от отбора. Пред финализиране е и сдделката за наемане на местния стадион за срок от 30 г., който също ще стане част от базата.

Миналата година фондът, представляван от благоевградчанката Ива Уорън, придоби мажоритарния пакет на ФК „Пирин“, като дотогава акциите бяха изцяло собственост на общината. Този септември кметът на община Благоевград Румен Томов пък неочаквано обяви, че възнамерява общината да прехвърли своите 25% дялове на мажоритарния собственик, с което щял да напълни общинската хазна – след като „Пирин“ стане 100-процентов частен отбор, ще трябва да започне да си плаща наем за ползването на общински имоти и терени.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *