Маздата на бизнесмена М. Георгиев пламна посред нощ, на косъм газифицираната му къща да хвръкне във въздуха

Изгоря маздата на бизнесмена от Дупница Мартин Георгиев, паркирана в двора на къщата му. Една от версиите е умишлен палеж. Пожарът е станал в неделя около 30 минути след полунощ. Имало е опасност част от квартала да пострада, тъй като маздата на М. Георгиев е била паркирана под прозорците на къщата му, която е газифицирана. Две пожарни са гасили горящата кола и са успели да локализират огъня да не се прехвърли върху къщата. В противен случай е щяла да се взриви газовата инсталация и да хвръкне във въздуха не само къщата на Мартин Георгиев, но и къщите около нея. Срещу дома на М. Георгиев е ОУ “Кирил и Методий”, на първия й етаж пък има  хранителен магазин, в който има маси и се сервира алкохол, като до късно вечер има клиенти.

Читатели на “Струма” съобщиха, че случайно минавали покрай дома на М. Георгиев и видели, че мъж бяга по тротоара с всичка сила. В този момент колата пламнала. Започнали да се издигат кълба черен дим, гумите гърмели от високата температура. Гасенето на маздата продължило около 30 мин.

Репортер на “Струма” отиде вчера на мястото на пожара. Бащата на М. Георгиев миеше с маркуч чернилката, останала след огнения ад. Той не пожела да коментира нищо за случилото се, даже помоли да не безпокоим сина му, тъй като бил много ядосан и разтревожен.

На мястото на инцидента са пристигнали и криминалисти от РУП – Дупница. Една от версиите, по която работят, е умишлен палеж. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. В рамките на два месеца автомобилът на М. Георгиев е четвъртият опожарен в Дупница.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *