Майката на загиналия в катастрофа Росен Любенов: Адвокатът на виновния за смъртта на сина ми бивш полицейски шеф З. Захариев бави дело на втора инстанция

За втори път Апелативният съд в столицата отложи делото срещу бившия шеф на Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев за предизвиканата катастрофа на 13 март 2018 година в района на село Невестино. Вследствие на инцидента, който е челен, а Захари Захариев кара с несъобразена скорост, умира 45- годишният Росен Любенов.

„Ние продължаваме да се явяваме на делата, търсим справедливост, но вече за втори път процесът се отлага, тъй като  адвокатът на Захари Захариев не се явява. В залата казаха, че по това време бил на друго делото. Естествено, съдът наложи санкция, но какво от това. Знам, че така няма да върна сина ми, но не може  Захариев да стои безнаказан”, сподели след делото майката на загиналия кюстендилец Теменужка  Стоянова. Тя уточни, че третото заседание е насрочено за края на февруари следващата година.

Както „Струма” писа, през месец май тази година Окръжният съд в Кюстендил наложи присъда от една година и осем месеца условно с три годишен изпитателен срок на бившия началник на Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев заради причинена смърт при катастрофа. Съдебните разноски, които трябваше да плати, бяха в размер на 2429 лева. Делото протече само в едно заседание при съкратена процедура по искане на обвиняемия Захариев. Страните не пожелаха да се събират и нови доказателства.

На 13 март 2018 г. около 06.00 часа в село Невестино, област Кюстендил, стана пътнотранспортно произшествие, при което единият участник е бил именно бившият шеф на Криминална полиция Захари Захариев, който се е движел с несъобразена скорост от 93 км/ч. и ударил другия участник, а починалият при челната катастрофа е 45-годишният Росен Любенов. Той умира десет дни по-късно в „Пирогов”.

За да се избегнат всякакви съмнения в обективността на разследването, в началото на февруари главният прокурор Сотир Цацаров разпореди досъдебното производство да се ръководи от Окръжна прокуратура – София.

Недоволни от първоинстанционното решение обаче, близките на починалия Росен обжалват присъдата на втора инстанция.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *