Майката на крупния софийски бизнесмен Йордан Илиев – Милка, отпразнува 80-годишен юбилей на емоционално тържество в Кресна

Майката на крупния софийски бизнесмен Йордан Илиев – Милка, отпразнува 80-годишен юбилей. Тържеството се състоя в лятната градина на ресторант в Кресна, която се изпълни с роднини и приятели. Семействата на сина Йордан  и дъщерята Мая, внуци и правнуци отдадоха почит към жената, която винаги е била стожер и обединяваща фигура във фамилията.

„Основен организатор на тържеството бяха внуците, те се постараха за богатата празнична програма. Ние със сестра ми бяхме гости“, заяви за „Струма“ Йордан Илиев, който е лекар по образование, но от много години развива проспериращ бизнес в различни сектори – има няколко МВЕЦ-а, включително и в Кресна, лозови масиви, а транспортната му фирма е концесионер на 16 автобусни фирми в София. 

За високия градус на настроението допринесоха уникалните певци от „Огражденска четворка“, които осигури внучката от Сандански Вероника Благоева, някогашна „Мис Югозападна България” за 2014 г. Внукът софиянец Кирил Илиев, който е голям почитател на българските народни танци, пък поднесе специалната изненада, като доведе 10 от най-добрите танцьори на столичната школа „Еремия“, които извиха кръшни хора, на които се хванаха всички празнуващи.

„Племенникът ми Кирил танцува, облечен във фолклорна носия. Тържеството беше повече от прекрасно“, каза, от своя страна, дъщерята Мая Благоева.

„Леля Милка е изключително дейна и артистична жена по натура. Навремето работеше в детската градина и за 1 март винаги се преправяше на Баба Марта и раздаваше мартеници на децата“, разказа кметът на Кресна, който по тази родова линия се пада братовчед и с прочутите братя Георги и Васил Илиеви от ВИС-2.

Юбилейното празненство приключи с мощна заря, която озари небето на Кресна.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *