Майката на Митьо Очите на легло с високо кръвно

Майката на Димитър Желязков–Митьо Очите била на легло с критично високо кръвно след ареста му в Инстабул, разкриват нейни комшии от Сунгурларе, където семейството на боса живее в имение за милиони от години.

Леля Станка вдигнала кръвно 230 на 160, когато научила, че са закопчали сина й, и едва не припаднала на двора в къщата си. Наложило се да я свестяват и лекар да идва да я преглежда, за да види дали не е получила микроинфаркт. Здравословните проблеми на майката на Митьо Очите, която преди години също бе обвиняема и съдена по едно от неговите дела за пране на пари, започнали още с първия му арест през 2009 година, когато той се призна за виновен и лежа 4 години и половина зад решетките, а майка му се размина с условна присъда.

Още тогава Станка не можеше да присъства на някои от съдебните заседания, защото получаваше сърдечни пристъпи, а пререканията с журналистите я вадеха извън равновесие и отново се налагаше адвокатите да я свестяват. Близо 10 години след случката тя така и не могла да се възстанови от стреса и дори спряла работа, за да не се натоварва излишно. В Сунгурларе се говорело, че даже имала гледачка. Доскоро майката на несебърския Ал Капоне бе сред най-известните таксиметрови шофьорки в Слънчев бряг и околията, като на нейно име се водеше таксиметровата фирма на сина й, която пък ръководеше неговата най-голяма щерка.

Навремето Станка и съпругът й били сред първите местни, които се усетили, че от такситата и частните перални се вадят луди пари и така от обслужващ персонал по хотелите се издигнали до семейство с дребен бизнес. Майката на Желязков обаче излязла в пенсия преждевременно и вече се занимавала предимно с градинска работа, защото хич не била в кондиция да управлява такси по 10-12 часа дневно. Леля Станка, прочула се с нецензурния си език, и сега сипела огън и жупел по виновниците Митьо да бъде заловен и денонощно ги кълняла.

Припомняме, че преди години самата тя призна, че проклела един от прокурорите по тогавашното му дело да умре, защото й поискал подкуп от 100 хиляди лева, за да остане Очите на свобода. Тя обаче не ги дала, а след няколко седмици научила, че служителят на Темида е починал внезапно, въпреки че бил в разцвета на силите си.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *