Майката на пребито в Смолян момче няма средства, за да плати лечението му (Снимка)

„Ако  ударът беше на един сантиметър  от слепоочието щеше да го остави на място”, това каза пред репортер на TrafficNews.bg  майката на 27-годишния Георги Кадиев, пребит от роми в Смолян.  Той е настанен в отделението по Неврохирургия в  Университетска болница „Свети Георги”.

„Пациентът е със счупен череп и с опасност за живота”, коментираха от лечебното заведение.

Той е претърпял и операция.

„Най-жалкото е, че познавам нападателите. На тях съм им преподавала, искам справедливи наказания”, заяви още Мария Камбурова.

Жената е притеснена, защото синът й е с неплатени осигуровки в размер на около 1000 лева. Тя няма средства, за да заплати следващото лечение и рехабилитацията, която ще бъде нужна за възстановяването на сина й.

„Надявам се хората да ни подкрепят, а държавата да се намеси, за да предотврати подобно случаи на агресия”, каза още Камбурова.

В момент само тя обгрижва момчето, като е неотлъчно до него 24 часа в денонощието. В същото време Районният съд  в Смолян решава дали да остави в ареста двамата нападатели. Заради поредния случай на насилие тази вече в града ще бъде организиран протест.  Той започва в 18 часа.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *