HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Майка инвалид и дъщеря с ампутирани крака живеят в страшна мизерия, без пари, лекарства и храна

Възрастна жена от Панагюрище търпи болки от счупени ребра няколко месеца, за да не остави сама болната си дъщеря. Майката Цвета Георгиева е инвалид с полиневропатия и парализа. Преди време при падане в банята съвсем се обездвижва до невъзможност да става от дивана. Но остава в жилището си, за да е при детето си. Дъщеря й Тотка с напреднал стадий на диабет, незряща и с ампутирани крака. Днес вече за двете жени се полагат медицински грижи.

Благодарение на добри хора започва кампания в социалните мрежи, за да се съберат пари за оцеляването им и лечение, съобщанва “Дарик”. До скоро двете жени се хранят с хляб, маргарин и обща порция обяд от социалния патронаж, която си поделят. Двете пенсии от по 300 лева не им стигат. Само лекарствата им са над 120 лева на месец, купуват памперси и консумативи, изплащат и кредити с жестоки лихви, теглени за лечение. Болни и в трагично състояние края на юли ги вижда Дима Попова. Тя разказва във Фейсбук за трагедията на двете жени и отправя призив за помощ.

И двете се нуждаят от финансова помощ, тъй като предстои лечение и на двете и всичко това в момента се плаща допълнително за болногледачи, които се грижат за тях. Финансова помощ в момента, както и от морална помощ имат нужда. Майката Цвета се лекува в болнично заведение в град Панагюрище, надявам се здравословното й състояние да започне да се подобрява. Тотка е във вкъщи, в дома си, където сме намерили жена, която се грижи 24 часа за нея и към момента се плаща за тази услуга. Майката също се посещава от социален работник в болницата и я обслужва и обгрижва.”, разказва Дима.

Борбата за осигуряване на достоен живот за двете жени продължава. В социалните мрежи продължава набирането на храна, медикаменти и консумативи. Разкрита е и дарителска сметка, по която се събират средства за тях.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *