Топ теми

Майка и дете, изгонени от охраната от парка на АУБ, поляризира мненията на благоевградчани на „Осанна“ и „Разпни го“

Стотиците коментари под поста на Дафинка Драгомирова стигнаха до глобални обобщения за качеството на подготовка на студентите, икономиката на Благоевград, възпитанието на децата и има ли те къде да си играят

Оплакване на майка от Благоевград, че охраната на Американския университет изгонила нея  и едногодишното й дете от парка на учебното заведение, предизвика стотици коментари и раздели благоевградчани на две. Диспутът правилно ли е постъпил охранителят, или не, се разми в глобални обобщения за качеството на подготовка на студентите, икономиката на Благоевград, възпитанието на децата и има ли те къде да си играят в областния център на Пиринско.

Публикуваме писмото на майката Дафинка Драгомирова в сайта „Забелязано в Благоевград“ и минимална част от коментарите на съгражданите й, като сме премахнали всички лични нападки между участниците в дискусията и сме запазили правописа.

Dafinka Dragomirova

Охрана На Американски Университет България Се Държи Непочтено Грубо И Неуважително с Майка и Бебе на 1 годинка!

УВОЛНЕНИЕ!!!

Възрастен Пенсионер Охрана В Скаптопара 1 Библиотека Паница към АУБ.

Злонамерен и груб, като един “Министър на Отбраната”. Охрана от АУБ си позволи да нагруби, изгони и дори да ни придружи да напуснем “Частната Земя На АУБ”

Случката стана днес /б. р. в понеделник/ малко преди 17:00 часа.

Със синът ми, който наскоро проходи, се разхождахме в парка към АУБ, всички родители знаете, че децата си играят, където намерят за добре, та малкият ми син се заигра по рампата на един от Изходите* на библиотеката, беше му безкрайно забавно да слиза и да се изкачва и така си поигра около 5 минути, след това време излезе охраната с думите “Госпожо хайде Взимайте Си Детето И Напускайте Частния Имот !Тук няма никакво право да си играе, да не му е детска площадка, земята е частна!От тук излизат студенти нямате никакво право да стоите тук.”

Аз му отговорих, че не виждам нищо лошо в това бебе на годинка да си играе на рампата,

нито ще им увреди частния имот, нито ще им го опорочи.

След, което бяхме приканени с детето и съпроводени до входа на библиотеката, ние натрапниците с думите “Хайде госпожо тръгвайте си, да не се налага да използвам сила или да викам полиция да ви гони”.

И така ходеше по нас с бебето, а аз го питах Защо ходи по нас и до нас?

Детето се разплака, искаше да го гушна, уплаши се.

Аз отказах да напусна парка, и му казах да извика полиция, ако иска, имаше и други граждани на пейките имаше деца, които си играеха на поляната, питах го хайде изгони ни всички, изгони ни виж, колко хора сме, виж колко деца има, изгони ни!!!

От яд го снимах, как заплашително ми сочи пръст, да ви го покажа, Силният Господин , който вероятно няма семейство или пък внуци и има толкова против малките деца да си играят на частната земя.

Скъпи Родители, които редовно посещавате Паркът към АУБ мислите ли, че заслужаваме да бъдем мачкани по този начин?

Винаги са били с претенции, да не се стъпва в парка от родители с деца, кафенето беше отворено за всички сега и то е забранено за външни лица.

Винаги с претенции да не минават хора през частната им земя, защото пречат на студентите им да учат.

Винаги с претенции да не се строи в близост до общежитията, че това отново щяло да пречи на студентите да учат.

А когато студентите вдигат купони на поляната пред Центъра на общежитията, не пречат ли на гражданите със силната си музика в стил циганска сватба, да ни чуе целия град??

Не се търпи цялата тази история,общината кога ще вземе мерки.

Ако не желаят да се стъпва на земята им да си заградят всеки метър с високи стени, като на затвор и никой няма да им стъпва и пречи.

Всичко това породи случката с грубия служител, който урони авторитета си на мъж и охрана и замеси и името на работодателя си АУБ!!!!!

Сигурна съм ,че не съм първият родител подканван с детето си там, но дано не е било по същият грозен психопатски начин!!!“

Минути след това изявление на Дафинка Драгомирова в мрежата се отприщи вълна от коментари.

Anna Doncheva

Някой да ви е изгонил от пейките? Когато минавам, винаги има хора по пейките и не съм видяла някой да ги гони. А помните ли какво беше там преди да се построят общежитията? ТОВА НЕ Е ПАРК как майките не го разбраха и вместо студентите да седят по пейките то седят майките с децата, вместо студентите да ритат топка по ливадите ритат нашите деца, защото в града няма къде…

Gergana Boneva

И колко от вас си спомнят бунището, което беше там, преди да се построят общежитията. Моето семейство от поколения живее срещу кампуса, и смело твърдя, като очевидец на всички стадии на развитие на тази зона, че това е най-хубавото нещо, което се е случвало там в последните 42 години. Не пипайте АУБ, защото махне ли се от там, Благоевград съвсем е погубен!

Стоянов Румен

А знаете ли че най-скъпия ресурс е земята ни и човешкия ресурс. Знаете ли колко западни гиганти в автомобилостроенето са идвали за да инвестират у нас и в района и си тръгват, като разберат каква мафия си избираме да ни управлява на държавно и местно ниво. Забелязали ли сте най-продавания артикул на главната улица – куфарите и чантите! Не е случайно!

Йоанна Димова

Господине, гигантите в автомобилостроенето не се раждат гении, а учат! Като гледам вие плюете по цялата ни образователна система, следователно поставяте неграмотността на пиедестал. Е как да се оправи тази държава питам аз, като има подобно мислещи хора?

Asya Velichkova

За пореден път видяхме колко ограничени, безмозъчни някои наши съграждани могат да бъдат. “Да махнем АУБ от града!”Ами давайте, но всички кореняк-благоевградчани, знаем, че след Булгартабак и занижените ресурси на Пиринско, градът ни определено разчита на АУБ. Колко благоевградчани получават прехраната си благодарение на университета? Заведенията дали се издържат благодарение на вас или благодарение на АУБ студентите, които вечерят и пълнят хазната на малкия бизнес, който е на изкуствено дишане от години?

Паркът на АУБ… Парк няма, дами и господа! Парк има на Бачиново, парк има на градската градина, парк има СРЕЩУ кампуса на АУБ, паркчета и градинки по кварталите – бол!

Това е учебен център, място, където аз и още хиляди сме получавали, получаваме и ще получаваме образованието си, по АМЕРИКАНСКИ стандарт.

Ирена Везенкова

И аз съм майка, но винаги съм усещала, че не ми е там мястото с децата и определено има доста места за игра. Веднъж или два пъти съм била там, за да разбера, че мястото ми с дете НЕ е там. Винаги ми е било странно как се търпи това нашествие и ето… в един момент ескалира и е нормално. И не говорим за права и простотии, а за принципи.

От управляващи до жена в майчинство, всеки си мисли, че всичко му е бащиния и никой нито се съобразява, нито уважава… Единственото, което се постига е посмешище…

Victoria Apostolova

колко мозък трябва да имаш, за да разбереш, че има много по-нормални места, на които детето ти да играе от стълбите на входа на университет? ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ, в която всички се опитват да вземат някакви мерки и да се предпазят. Но БГмама решава, че детето и може да се катери като маймуна и ако падне и си спука главата ще излезе, че АУБГ не си е направило и стълбите като хората. 🤣Спри да се излагаш

Kalinka Maslarova

Писахте, писахте… тази негативна енергия, която изливате срещу университета за това време можехте да напишете едно писмо до кмета на града и организирате групи за изграждането на един хубав парк. Не забравяйте, че трябва и да пазите. В АУБ е красиво, защото се пази, искате там, защото ви е приятно, но това не е кафето на центъра да отидеш и да седнеш, когато имаш желание. Няма нужда от издигане на стени, това не е затвор. Иска се разум да помислиш имам ли работа там или нямам. Вземете се в ръце, защото вместо да градите бъдеще за децата ви, вие го разрушавате “плачейки” в социалните мрежи.

Asen Balabanov

Малко размисли около дискусията около зелените площи на АУБГ.

1. Като млад родител потвърждавам, че няма по- подходящо място за разходка и игра на деца в централната зона на града.

2. АУБГ поддържа зелените си площи в пъти по-добре отколкото са общинските. Напояване, обезпаразитяване, оформяне, всичко е на ниво. “Паркът” който предишният кметски екип изгради с европейски пари от другата страна на реката, всъщност не е никакъв парк, а е жилищен комплекс.

3. Тенденцията в Благоевград да се допуска застрояването на паркове и зелени площи продължава с

мълчаливото съгласие на благоевградчани.

4. Зелените площи около сградите на АУБГ не са парк, а са кампус. Всъщност ръководството на университета е много, много толерантно по отношение на достъпа до този университетски комплекс.

5. Не може да се каже, че всички посетители на зоната спазват тишина, чистота или пазят зелените площи от увреждане. Когато става въпрос за деца това е донякъде разбираемо. Но отново става въпрос за толерантност от страна на управата на АУБГ.

6. По отношение на ролята на университета за икономиката на града, тя не бива да се надценява. Присъствието на АУБГ тук е престиж за Благоевград и много малко извън това. В сравнение с ЮЗУ студентите са много малко и приносът им от гледна точка на внесени пари в града и работни места не е толкова значим. Но все пак на фона на всичко останало е по-добре със, отколкото без тази образователна институция.

7. И последно, Благоевград е длъжник на жителите си по отношение на изграждането и поддържането на места за отдих.

Георги Бобошевски

По всички точки, без точка 6 мога да се съглася с теб!!!!В икономически план грешиш тотално!!! АУБГ е най-големият работодател в Благоевград вече след ликвидирането на Булгартабак!!!За справка само Студентския център – “Америка за България” струва над 16 милиона лева и е сграда на България за 2013г.Пряко работят 200 човека, а 1000 студента плащат да кажем директно по 10 000 лева на учебна година, което грубо е 10 милиона лева!!!Отделно те всеки ден ползват барове, дискотеки, ресторанти, таксита, доставки на пица, Кауфланд, Била, Лидл!!!

Николай Йовев

Само да вметна, че в сградата на АУБ се провеждат гей срещи и се събират джендъри от различни места.

Точно заради този политически отенък, аз не харесвам този университет. Мисля, че политическата пропаганда, основана на пол е недопустима не само за този университет, но и като цяло за всяка една образователна институция.

Подбора направи: Ваня Симеонова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *