HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Майка на умиращ в Испания българин: Престъпник ли е синът ми,че иска да живее?!

“Престъпник ли е синът ми, защото обстоятелствата и българската действителност са го принудили да търси спасение, за да продължи да живее? На всички ни е ясна причината – в България такива като него са обречени на бавна смърт, а вината е на тези над нас, които си мислят, че са всевишни и разполагат с живота ни”, през сълзи и спотаен гняв обяви пред “България Днес” Лиляна Петрова. Тя е майка на един от тежко болните българите в Испания, които се забъркаха с цената на живота си в скандал с нелегална трансплантация на бъбреци в Мадрид.

Според образуваното досъдебно производство срещу нашенците има измама срещу системата на общественото осигуряване в Испания, чрез която е осигурен достъп до донорската програма за трансплантации и хемодиализа чрез фиктивни трудови договори и фиктивна регистрация като едноличен търговец. Това деяние е описано като престъпление в испанския наказателен кодекс. Всички лица, които са обвинени, са млади българи на прага на смъртта, които са били в списъка на чакащите към донорската програма или вече са с присаден орган.

В момента както синът на Лиляна, така и още няколко човека в неговото положение са извадени от листата на чакащите. Така те отново са обречени, без вина, без съдебно решение и без изход.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *