Майка на 4-годишно в търновската болница: Детето ми има течност в белия дроб, не го лекуват за коронавирус

Майка на 4-годишно дете, настанено от два дни във великотърновската болница “Д-р Стефан Черкезов”, разказа по NOVA, че детето й не се лекува за коронавирус.

Пробата му е взета при постъпването, а момиченцето е настанено с пневмония в педиатричното отделение на лечебното заведение. Детето изпитва остри болки в гърдите, но все още се чака резултатът от пробата за коронавирус, взета преди два дни.

“Има течност в белия дроб. В момента това дете не се води, че не е с коронавирус. Има много силни, остри болки в гръдната област”, каза майката, като подчерта, че при обикновената пневмония не е така. “Взета е проба при постъпването в Спешното отделение”, каза притеснената жена, която обясни, че е отделена във ВИП-стая на детското отделение, за да са изолирани от други деца.

“Медиците имат маски и очила, но за облеклото не мога да отговоря дали е подходящо”, каза още майката. “Моля обаче, това е едно дете, което заслужава да живее. Не е моето дете, което заслужава да живее”, завърши емоционалния си разказ жената.

Детето е било консултирано с инфекционист при постъпването му. “Мога да уверя майката, че е в добри ръце”, коментира в студиото председателят на БЛС д-р Маджаров.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *