HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Майка от Петрич: Медиците от приемния блок препращаха 3-г. ми дете с топче от мартеница в носа от лекар на лекар, оставиха ни да се оправяме сами

„3-годишното ми дете си напъха топче от мартеница в носа, дежурните лекари от Спешна помощ – Петрич ни пратиха в приемния блок на болницата, там вместо да ни помогнат ни препращаха от лекар на лекар, оставиха ни да се оправяме сами, добре че открихме д-р Попов”. Това заяви с тревога в редакцията на вестник „Струма“ майката на пострадалото дете.

Ето какво разказа тя по телефона: „В събота детето ми си вкара в носа топче от мартеница. Веднага отидохме в Спешен център – Петрич, от там ни насочиха за приемния блок на болница „Рокфелер“, където две служителки казаха, че ще звъннат на д-р Кръжанова. Тя не си вдигна телефона, тогава аз й звъннах от личния ми телефон. На позвъняването от моя номер вдигна, обясних й какво е станало, но тя каза, че отсъства, не е в града и ще се прибере към 19 часа. След което служителките ми казаха, че няма кой да дойде да помогне. Детето ми си бе с топчето в носа, плачеше и аз още повече се паникьосвах.

След малко започнаха да обясняват на мъжа ми къде живее д-р Френгов, да отидем при него. На листче ни дадоха и телефонния номер на специалиста УНГ д-р Попов и да се оправяме сами. Звъннах на д-р Попов и му обясних за случая, той само ме попита защо не са ни обяснили, че не работи. Поясних му, че са ни дали неговия номер и са ни казали да се оправяме. Тогава д-р Попов се съгласи и каза да се качим в УНГ да го изчакаме. Пристигна и извади топчето от носа на детенцето ми. Безкрайно му благодаря, да е жив и здрав!

Големият ми въпрос е какво щеше да стане, ако не беше дошъл д-р Попов, защо ги има тези дежурни лекари и… Спешна помощ?”.

От филиала на Спешен център в Петрич вчера за вестник „Струма” поясниха: Касае се за дете, което е прието в събота около 14,00 часа. Дежурният екип го е консултирал на място във филиала, но предвид чуждото тяло в носа, с видима подутина, е преценено, че се нуждае от специализирана болнична помощ. Придружавано от майката, детето е постъпило в приемно-диагностичния блок на болница „Рокфелер“. Болницата разполага с отделение УНГ, където има дежурни лекари на разположение, които се извикват по спешност.

Репортерска проверка установи, че в отделението работят трима лекари и задължително по време на празнични и почивни дни трябва да има лекар на разположение. Въпросът е защо дежурният не се е отзовал да окаже помощ? Отговор трябва да даде шефът на болницата. Регионална здравна инспекция и Здравната каса също би трябвало да се сезират за случая.

ИВА ИЛИЕВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *