Майки бойкотираха среща в социалното министерство

Майки бойкотираха среща в социалното министерство за законовите промени за хората с увреждания. Това се случва, след като в четвъртък те напуснаха ядосани среща с депутати и министри. И без тяхното присъствие обаче, държавата и хора с увреждания продължиха обсъждането на промените, съобщава Нова телевизия. Министър Бисер Петков не се ангажира със срок за внасяне на реформата. Според омбудсмана Мая Манолова обаче е възможно още следващата седмица текстовете да бъдат внесени в народното събрание.

„Нече няма какво да обсъждаме, да ходим на такива срещи, за да ни се подиграват и да ни обясняват как нещата няма да станат, е абсолютно излишно”, заяви Весела Одажиева и добави, че протестите ще продължат.

„Ясно е, че майките са обезкуражени, защото бяха лъгани много пъти. Мисля, че разговор между страните може да се случи, когато има готови проекти”, заяви омбудсманът Мая Манолова.

„Надеждата ми е да стигнем до разбирателство, защото аз не споделям, че нищо не е направено”, заяви Минчо Коралски, Агенция на хората с увреждания.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *