Майки в Благоевград: Детските площадки да се дезинфекцират, развъдник са на зарази…

Детската площадка в градската градина на Благоевград да се дезинфекцира, за това настояха майки, които бяха извели децата си на разходка и сами забърсваха пързалката с антибактериални кърпички.

„Идвам често тук, почти всеки ден, защото живеем наблизо. Не съм видяла нито веднъж да се дезинфектира площадката. Това ме притеснява, защото няма ли хигиена при тази пандемия, децата, майките и всички, които идваме тук, ще се заразим с коронавирус. Сега няма толкова хора, защото захладня, но до миналата седмица беше пълно, особено следобед, след детска градина”, каза Кр. Митова. Детето й е 4-годишно и посещава детска градина, но решила да го спре и да го гледа вкъщи, защото се притеснява от заразата, особено след като чула за няколко случая. 

С тригодишното си дете на площадката е М. Ванева, която е категорична: „Почти всеки ден идваме на детската площадка, понякога по два пъти – сутрин и следобед. Само един път съм видяла жена, която да мете. За дезинфекция да не говорим. Ходили сме и на детски площадки в кварталите, но там е потресаващо, повечето са изпочупени, със стърчащи болтове“. И тя предпочита да гледа детето си вкъщи, защото, както другата жена, е безработна.

Двете млади майки недоумяват по каква причина в детската площадка все още има пясъчник, след като при управлението на предишния кмет Атанас Камбитов бе взето решение, че ще бъдат премахнати. Мярката бе взета миналото лято след оплаквания от родители, че тези места са потенциален източник на зарази, защото в тях често има изпражнения от кучета и котки, а в същото време пясъкът не се почиства или подменя редовно. Според решението на общинската управа тогава на мястото на премахнатите пясъчници трябваше да бъдат монтирани други съоръжения за игра, което остана само едно добро намерение. БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. ВЪЗМУТЕНА МАЙКА

    Наистина е така.Нито се дезинфекцират,нито се почистват.Пясъчника мирише.Тази площадка е в центъра на града,и по голяма част от родителите,след взимането на децата от училище минават от там.Тя дори е недостатъчна на всички деца.ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОЩЕ СЪОРЪЖЕНИЯ.ОТ ТАМ МИНАВАТ ДОСТА СЛУЖИТЕЛИ ОТ ОБЩИНАТА,КАК НЕ ИМ НАПРАВИЛО ВПЕЧЕТЛЕНИЕ НА ТЯХ.НА СЪВЕТНИЦИТЕ,КМЕТА,ЗАМ.КМЕТА.НИКОЙ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ЗА ДЕЦАТА.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИ.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *