Майки искат оставката на Сачева! Тя: Нямам против да я подам

Майките на деца с увреждания поискаха оставката на социалния министър Деница Сачева, тъй като според тях тя води медийна пропаганда срещу тях. Те заплашиха, че ще организират национален протест през март месец, предава Дарик.

Повод за недоволството им е критичното говорене на министър Сачева в последния месец срещу Закона за личната помощ, който беше приет през миналата година по искане именно на майките на деца с увреждания. Според Сачева причината 13 000 души да останат без личен асистент в началото на годината е новоприетият закон.

Майките обаче са на друго мнение – със закона за личната помощ за първи път по справедлив начин нуждаещите са получили личен асистент.

„Пропагандата, която се води срещу нас, ни обижда по всякакъв начин. Злепоставя постигнатото и води пропаганда срещу най-справедливия, най-тежко отвоювания закон. Ние ще предприемем всякакви действия. Искаме оставката на Деница Сачева, няма какво да губим и с всички сили и средства, които разполагаме, ще спрем нейните действия“, заяви Вера Иванова, едно от лицата на „Системата ни убива“.

“Ако една оставка би донесла решение на проблемите, нямам нищо против да я подам”. Така отговори социалната министърка Деница Сачева на апела на майките на деца с увреждания.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

 1. Подавай оставка и махай се!

  Подавай и се махай!
  Работиш срещу българското семейство!
  Работиш срещу българските деца и техните родители.

  Марш при любимите си НПО-та, нечистоплътно същество!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *