Майки сигнализират на кметицата Е. Стойчева: Използвани спринцовки и празни опаковки от лекарства се търкалят на 150 м от къщите на с. Българчево

Използвани спринцовки и празни опаковки от лекарства се въргалят на 150 м от къщите на с. Българчево на пътя, където майки се разхождат с количките, а децата играят и карат велосипеди. Сигналът е подаден до кметицата на селото Елена Стойчева от родители, притеснени, че любопитството на децата може да им навлече сериозни проблеми. Една от жените направила справка в интернет и се оказало, че разхвърляните опаковки са от лекарства за животни, явно ползвани от ветеринари.

„Най-вероятно отпадъкът е разсипан от колите на фирмата, сепарираща боклука, чиято база е в с. Зелен дол“, предположи кметицата Е. Стойчева, но нямаше обяснение как тези отпадъци са попаднали в общия боклук, като трябва да се предават за третиране на специализирана фирма за управление на отпадъците. Наблизо няма ветеринарна клиника, от която би могло да е изхвърлен боклукът.

„Миналата есен имахме разправии с разпилени боклуци, които изпадаха от колите със сепарирания боклук при извозването му до сметището. Няколко сигнала подадох в общината и въпросът бе решен, а собственикът на фирмата тогава реагира незабавно“, отбеляза Е. Стойчева.

„При нас опасен отпадък, какъвто е този в сигнала ви, не постъпва, още повече че ако изпадне боклук от колите ни, той няма как да е само спринцовки и контейнери за лекарства“, заяви управителят на сепариращата фирма „Унитрейд“ Богдан Велинов и веднага отиде да провери на място.

Минути по-късно той заяви, че ще изпрати работници веднага да почистят спринцовките и контейнерите от лекарства, а до понеделник негови работници ще изчистят и всички останали торбички, стари дрешки, обувки и други боклуци край пътя, изпаднали случайно от камионите, които от есента пътуват опаковани към депото за битови отпадъци до с. Бучино.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *