Майки с болни деца вият опашки пред детското, а педиатрите от Перник са на конференция в Несебър

Недоволни родители с болни деца се струпали в петък пред детското отделение в пернишката болница. Оказало се, че няма педиатри, които да ги прегледат и да им назначат лечение. Причината е, че масово педиатрите в града отишли на национална конференция в Несебър.

„Отидох при личната ни лекарка и тя ми даде направление за педиатър специалист. Но такъв в момента в града няма. Къде да си заведа детето? Наложи се да минаваме през Бърза помощ и оттам в детското отделение“, разказва възмутена майка.

Там обаче я очаквала неприятна изненада. Имало опашка от чакащи и се наложило тя и синът й да стоят пред кабинета повече от два часа. Само един педиатър бил на смяна, защото и колегите му били на научния форум.

Причината за масовото отсъствие на лекарите е Четвъртата национална педиатрична конференция „Профилактика, диагностика и терапия в детско-юношеската възраст. Клинични и терапевтични предизвикателства в педиатричната практика“. Медиците ще се обучават в петзвезден хотел в Несебър от 11 до 14 април.

Детското отделение в Перник е пред затваряне и в момента работят само трима педиатри. Въпреки апела на директора на болницата д-р Анатоли Митов педиатри от кабинетите в града да помогнат с дежурства и в отделението на болницата, са се отзовали само трима. Ако от 1 юни отделението затвори врати, децата на Перник ще се лекуват в столицата.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *