Майки от Благоевград: Тротоарите са заети от паркирани автомобили, строителни материали и дърва за огрев, откъде да минем с количките?

Паркирани автомобили на тротоари, сред тях и нарушител на паркинг в центъра на Благоевград, разгневиха жителите. Шофьор на товарен автомобил завчера бе спрял в непосредствена близост до стълбите за пешеходци на моста към Младежкия дом и кв. „Вароша”. Шеговито благоевградчани коментираха, че шофьорът е оставил място достатъчно само за преминаване на деца. Движението на пешеходци на ул. „Петър Зографски“ в центъра на града и в близост до Седмо СОУ – Благоевград също е затруднено. Там автомобилите са качени директно на тротоара, а от снимка, направена от благоевградчанка, е видно, че липсват и тротоарни плочки.

Същата е ситуацията и по други централни улици. Гневни от липсата на места за преминаване са най-вече майките с малки деца, които няма как да се придвижат с количките. Майка на две деца изрази публично своето мнение за ул. „Полк. Дрангов“ .

„Ужасно е! На тротоарите паркирани автомобили, наредени дърва, а около теб се носи „приятният аромат” на конски изпражнения! И за да минеш по тротоара, трябва да слезеш на улицата, за да заобиколиш дървата на някоя бабка или колата на някой големец! А ти си с дете /деца в моя случай/! Пък трябва и да внимаваш да не настъпиш някоя конска „мина”, и за разкош покрай теб прехвърча каруца с конче и от нея някакъв циганин се провиква. Е, как да не се насладиш на тази приятна разходка!!!”, завършва коментара си майката.

Липсата на паркоместа създава все по-голмо неудобство, повечето кооперации са без гаражи, а на адресите на повечето жилища има регистрирани поне по 2 автомобила, коментираха причините за ситуацията водачи на автомобили.

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Айнщайн Кюри

    Какво сте се вторачили в централните улици като в пъпа си? Погледнете ул. „Бодрост“ в участъка от ремонта на ул. „Марица“ до края и към бул. „Св. Кирил и Методий“. Там от години тротоарите са превърнати в паркинги на коли и изобщо нищо не може да мине по тях, хората вървят по платното!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *