Майстор плочкаджия източи 12 000 лв. от кредитните карти на санданско семейство, докато ремонтира банята им

Майстор източи 12 000 лв. от дебитните карти на семейство пенсионери от Сандански и открадна още 3000 лв. от дома им, докато прави ремонт на банята. Наглият апаш се оказа 38-годишният Георги Петров, съсед на семейство Влахови, който успял да се докопа до дебитните им карти и изтеглил спестяванията. „Кражбата бе разкрита в четвъртък, когато майка ми отишла в банката да изтегли пари за нови плочки и служителката й казала, че в сметката си няма пукнат лев”, обясни пред репортер на „Струма“ дъщерята Елена Влахова. Последвал сигнал в полицията и след предприетите действия дебитната карта на възрастната жена е открита у майстора, който бил арестуван и направил самопризнания.

Ето какво разказа дъщерята на потърпевшото семейство: „Георги Петров бе ангажиран от родителите ми за ремонта на банята. Без да го усетят, е тършувал и успял да вземе дебитните им карти с ПИН кодовете, от които те не теглят суми, а само спестяват парите от пенсиите си. Майка ми беше в прединфарктно състояние, след като разбра, че сметката й е празна. От дебитната карта на баща ми също са изтеглени суми. Първото теглене е извършено на 1 ноември, а последното на 28 ноември. Най-странното е, че това е ставало през нощта, включително от банкомати от казина. Това се вижда от видеозаписите на камерите.  Странното е и това, че на никого от банковите служители не е направило впечатление, че толкова интензивно се теглят пари, при положение че родителите ми от доста години не ползват банкомати. Никой не се е сетил да направи проверка, да се обади по телефона, тъй като те нямат SMS известяване. От банката сега ми казват, че на 90% няма да им възстановят парите. Питам се защо, при положение че са изтеглени по криминален начин, а крадецът е разобличен и арестуван?! Това са всичките спестявания на родителите ми, които цял живот са работили и плащали данъци, баща ми като строител, майка ми като шивачка. Освен банковите им спестявания той е откраднал и 3000 лв. от вкъщи”, обясни още Елена Влахова.

38-годишният Георги Петров е обвинен за кражба на  две дебитни карти, от които изтеглил сумата от 11 940 лв., съобщиха от полицията. Той е задържан с полицейска заповед до 24 часа, а за случая е уведомена Окръжна прокуратура – Благоевград. Георги Петров е криминално проявен, от ромски произход, има условна присъда.

ЕКИП „СТРУМА”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *