
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- макарони – 1 пакет (400 г)
- сол – 1 ч.л.
- олио – 2 с.л.
- вода – 2 литра
- сирене – 200 г
- масло – 30 г
- ЗАЛИВКА
- яйца – 4 бр.
- захар – 1.5 ч.ч.
- ванилия – 1 прахче
- прясно мляко – 1 л
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тенджера налейте водата, добавете солта и олиото и оставете за заври. Във врящата вода сипете макароните и варите за 7-8 минути, като периодично разбърквате.
Прецедете макароните и ги поставете в тавичка, добавете нарязаното на парчета масло и натрошеното сирене, разбъркайте много добре.
За заливката в купа чукнете яйцата и добавете захарта и ванилията, разбъркайте.
На етапи прибавяйте прясното мляко и бъркате до еднородна смес или докато захарта се разтвори напълно.
Залейте макароните със сместа и леко и внимателно разбъркайте.
Поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете до получаване на апетитна златисто кафява коричка.
Оставете макароните на фурна да се охладят напълно, нарежете на порции и сервирайте.
Това е любимата на всички ни класическа рецепта за макарони на фурна.