Макарони на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • макарони – 1 пакет (400 г)
  • сол – 1 ч.л.
  • олио – 2 с.л.
  • вода – 2 литра
  • сирене – 200 г
  • масло – 30 г
  • ЗАЛИВКА
  • яйца – 4 бр.
  • захар – 1.5 ч.ч.
  • ванилия – 1 прахче
  • прясно мляко – 1 л

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В тенджера налейте водата, добавете солта и олиото и оставете за заври. Във врящата вода сипете макароните и варите за 7-8 минути, като периодично разбърквате.

Прецедете макароните и ги поставете в тавичка, добавете нарязаното на парчета масло и натрошеното сирене, разбъркайте много добре.

За заливката в купа чукнете яйцата и добавете захарта и ванилията, разбъркайте.

На етапи прибавяйте прясното мляко и бъркате до еднородна смес или докато захарта се разтвори напълно.

Залейте макароните със сместа и леко и внимателно разбъркайте.

Поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете до получаване на апетитна златисто кафява коричка.

Оставете макароните на фурна да се охладят напълно, нарежете на порции и сервирайте.

Това е любимата на всички ни класическа рецепта за макарони на фурна.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *