Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Макарони със сирене на фурна

Време за приготвяне: 30 минути

Количество: 4 порции

Необходими съставки:

4 с. л. несолено масло, нарязано на малки парченца

4 с. л. брашно

3 чаши пълномаслено мляко

сол и черен пипер

ригатони

настърган чедар

тиква

бейби спанак (около 3 чаши)

картофен чипс (около 3 чаши)

2 с. л. ситно нарязан див лук

2 с. л. фино настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°С. Разтопете маслото в дълбок тиган, подходящ за фурна, при средна температура. След като сте готови, добавете брашното и разбъркайте докато се получи гладка смес. Постепенно добавяйте по малко от млякото, като се уверите, че сместа запазва консистенцията си, преди да добавите повече течност. След това добавете 1 чаша вода и 1/2 ч. л. сол и черен пипер. Прибавете пастата и гответе, като разбърквате постоянно. Покрийте тигана, прехвърлете го във фурната и печете докато пастата се свари, приблизително от 12 до 14 минути. След това извадете от фурната, сложете сиренето върху пастата и добавете тиквата и спанака като разбъркате сместа. Накрая поръсете картофен чипс и пармезан и запечете до златисто-кафява коричка.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *