Макарони със сирене по американски

Продукти

    300 г макарони
    75 г масло
    3 с.л. брашно
    600 мл прясно мляко
    200 г Чедър
    200 г Гауда
    черен пипер
    сол

Начин на приготвяне

    Макароните се сваряват в подсолена вода,през това време в дълбок съд се разтопява маслото и в него се запържва брашното до златисто
    на струйка се налива прясното мляко, като се бърка непрекъснато
    вари се до сгъстяване на слаб огън. Прибавят се настърганите сирена и се бърка до пълното им разтопяване, да се получи еднороден гладък сос. Поръсва се черен пипер и много малко сол.
    Сварените макарони се изцеждат, измиват се със студена вода и се изсипват в кашкаваления сос. Разбърква се и се готви 2-3 минути.

Ако предпочитате запечен вариант, трябва да се задели част от кашкавала и да се поръси  преди печенето.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *