HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Македонецът с двойно гражданство в Петрич М. Николов: България да потърси сметка от Л. Младенов къде са отивали по 30 евро за 15 000 паспорта

Българската държава да се намеси сериозно по повод отстраняването на председателя на Българския клуб в Македония Лазар Младенов, поискаха вчера македонци с двойно гражданство, които са жители на Петрич. Един от тях е Митко Николов, член на управителния съвет на клуба. Той е от град Струмица, но пребивава трайно в Петрич, където има адресна регистрация. Пред репортер на „Струма” вчера той каза:

„Лазар Младенов е председател на Българския културен клуб в Македония. Преди четири седмици са влезли инспектори с полиция в клуба и са му вземали… таквото, лаптоповите, шо са, и документи. Тия документи са удостоверения, шо е давал удостоверения за горе, за ДАБЧ. ДАБЧ означава Държавна агенция за българите в чужбина. Таму се подават тия документи. Тия документи не са фалшиви. Но он парите ги е внесувал на место, на сметка, си ги е оставал в джобо. И това е причината. Иначе другото все е регуларно. Тия документи си одат в посолството в Битоля, в посолството в Скопие, в Министерството на правосъдието, в ДАБЧ.

За миналата година шо кажуват, дали е точната информация, но са 15 000. Това са петнайсет иляди удостоверения. Всеко струва по трийсет евра, се зима от удостоверенията. Това са много пари. Ама треба България да ги субере! Колкото удостоверения има подадени. Требва да се види колко са в посолството, колко са в ДАБЧ. Това България може да го изваде. Друг никой. И он го знае това. Сега отива на суд. Е па – това е! Това е у штета на България. Сега секой ке каже – е, това е българско сдружение… и е у штета на каузата. Ке питат кой е член на това сдружение? Или ако се отворат в бъдеще нови такива сдружения, ке кажат – я и тия, другите, може да направат такова нещо.

Судо си знае какво да е наказанието му. Он /председателят на българския клуб/ от осум години не е свикал годишно субрание. Нищо не е свикал, за да не му тераме отчет – финансов отчет. Он беше председател, он беше и секретар, и всичко беше он. Никой не питаше – ни основачкото субрание /управителния съвет/, членовете му… Не можем да му искаме оставката, оти хората са в разни градове на Македония. И далече са, нема кой да ги субере. Нема кой да свика субрание, за да му търсиме финансов отчет”, каза Митко Николов.

Той обаче не пожела да бъде заснето лицето му от страх от репресии от македонските власти и от досегашния председател Лазар Младенов предвид огласяването на скандалния случай пред българска медия.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *