Максимална присъда от 18 г. затвор получи убиецът на красивата Андреа

Окръжният съд във Враца призна за виновен и осъди на 18 години “лишаване от свобода” 18-годишния Аксел Олеков за убийството, изнасилването и грабежа на 18-годишната Андреа Руменова в белослатинското село Галиче през януари т.г.

Това бе максималната присъда, която младежът можеше да получи, тъй като по време на зверското престъпление, той не бе навършил пълнолетие. 

Делото прочете по съкратената процедура, без разпит на свидетели и с изчитането на само две от направените експертизи. Подсъдимият се призна за виновен и каза, че съжалява.

Аксел Олеков бе изправен пред съда с обвинения по четири текста от Наказателния кодекс, като най-тежкото е за умишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Убийството на 18-годишната Андреа бе извършено на 11 януари, когато непълнолетният Аксел се вмъква в къщата, където тя живее, пребива я, изнасилва я, а след това я убива. Той открадва парите, които намира в портмонето на момичето, и се опитва да прикрие извършеното престъпление.

Близките на красивото момиче обаче продължават да настояват за промени в Наказателния кодекс, с които дори на непълнолетни убийци да бъде налагано най-тежкото предвидено в закона наказание- доживотен затвор без право на замяна.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *