HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Малката Габи умряла след игра „Бащи и майки“

11-годишно момиченце, което загина в петък следобед в столичното 52-о училище, е умряло след игра на „Бащи и майки“. Скарало се с „таткото“- свой съученик, а той я изритал смъртоносно в корема. При удара черния дроб на малката Габи буквално се спукал и станал на пихтия.

Това разкриха от МВР пред „Телеграф“. Всичко се случило в класната стая на 4 А клас в школото в „Бояна“ по време на час за почивка в занималнята. Момиченцето било откарано в Пирогов мъртво. Въпреки опитите на лекарите да го реанимират, краят бил летален.

Децата, посещавали занималнята, имали свободен час. Вместо да преговарят с учителката, останали сами и решили да играят на хитовата игра в момента „Бащи и майки“. При нея едно момче играело ролята на баща, а момиче на майка. Бащата уж получавал инфаркт и припадал, а жената трябвало да му прави изкуствено дишане и сърдечен масаж, за да го свести. В хода на играта 11-годишното момиченце ударило по-силно „таткото“ в гърба, което го вбесило.

Агресивното момче се обърнало и с все сила изритало в корема съученичката си. Лекари предположиха, че тогава черният дроб на детето се спукал и започнал да пълни с кръв корема му.

Въпреки това, детето казало, че не му е зле в началото. Поискало само да го сложат на друг чин. Говорило и с майка си по телефона, която отишла да го вземе. Докато чака пред школото обаче състоянието на момичето се влошило.

То казало на учителката, че не му е добре. Започнало да повръща кръв, а даскалицата го повела към стаята на медицинската сестра, която пък си била тръгнала, защото работела на половин ден.

Докато вървяло към лекарския кабинет Габи припаднала, а при падането си ударило главата на парното. Глътнало си и езика, разказа директорът на училището Данчо Калапиш.

„В 16.30 ч. в училището вече няма медицински специалист. Аз извиках спешна помощ, след като детето загуби съзнание и си глътна езика. 30 минути чакахме линейка. В рамките на тези 30 минути детето си гълташе езика три пъти. Първият път езикът беше изваден от охранителя, а вторите два пъти – от родителите на момиченцето”, обясни той пред Нова телевизия.

Спешна помощ откарала четвъртокласничката мъртва в Пирогов. Майката и бащата изпаднали в шок и не разбирали часове наред, че няма да си вземат живо детето от болницата. Учителката, която отговаряла за този клас също знаела за инцидента от следобедните часове, но тъй като нямало видими индикации момиченцето да е зле, не взела мерки.

Агресивното момче, изритало смъртоносно детето, няма да понесе никаква отговорност, тъй като е малолетно и по закон е ненаказуемо, коментираха вчера от следствието, което вече е иззело разследването.

Учителката, която отговаряла за децата във фаталната занималня, се оправдала пред разследващите, че по време на инцидента между децата била в тоалетната. Затова й възпитаниците останали без наблюдение.

В хода на проверката се оказало, че в 52-о ОУ няма и камера, която да снима постоянно какво правят децата. „Това затруднява изясняване на истината, защото децата особено малолетните дават различни обяснения, доукрасяват, измислят си някои моменти“, коментираха ченгета.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *