Топ теми

Малките еколози от Кюстендил обраха наградите от “Сребърна 2021”

С отличия от ХХХ международен екологичен форум „Сребърна 2021“ се завърнаха еколозите и художниците от ОДК – Кюстендил. В рамките на форума се проведоха международен конкурс за ученически проекти по екология и опазване на околната среда, национален конкурс за детска рисунка и национален литературен конкурс. Бяха представени екопроекти от Силистра, София, Бургас, Каварна, Перник, Кърджали, Пазарджик, Велико Търново и от Румъния.

При голяма конкуренция представителите от екоклуб „Малкият принц“ – Кюстендил с ръководител Василка Кръстева завоюваха трето място във възрастова група V-VІІ клас. Еколозите – петокласниците Светлин Янчев, Кристиян Димитров и Юлиан Николов, участваха с проект на тема „Проучване на защитената територия Ючбунар“. 

Конкурсът протече в два етапа: постерна сесия и презентация. Членове на журито бяха преподаватели от Русенския университет „Ангел Кънчев“, представители на РИОСВ – Русе и експертът по природни науки в РУО – Силистра.

В НК за детска рисунка „Планетата Земя – безценен дар” участваха ученици от цялата страна с 200 рисунки и творби от приложно изкуство. В направление „Приложно изкуство“ във възрастова група V-VІІ клас Георгия Димитрова от школата по изобразително и приложно изкуство с ръководител г-жа Любка Радкова се класира на второ място.

За всички участници във форума домакините организираха посещение в Биосферен парк „Сребърна“.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *