Малките „туземци“ от кв. „Смилово“ в Сандански зарадваха съкварталците си с Хелоуин маскарад, прибраха се по домовете с пълни торби лакомства

Най-малките жители на т. нар. Туземска махала в кв. „Смилово” на Сандански си спретнаха незабравим маскарад на Хелоуин.

Над 15 деца на възраст между 6 и 12 г. се бяха издокарали с различни костюми като страшилища или причудливи предмети. Като скелет се появи на купона 6-годишният Марио Патронски, който е  по-малкият син на бизнесмена Стоян Патронски, с костюм на вещица се беше  облякла 9-годишната Айлин, Петя Георгиева от Първо основно училище впечатли всички със стилистика на тиква, комбинирана със  страшна маска на демон. Супермен пък беше първокласникът от същото училище Стефан Боцев, клоунът в групата бе 7-годишната Габи, а братовчедка й Никол изглеждаше като зловещото момиче от филм на ужасите. Сред най-голямата Хелоуин група в курортния град участваха и братовчедите Огнян и Митко Найденови, а техният приятел Иван Петров се бе барнал като Спайдермен. Човекът-паяк всъщност е син на собственика на транспортна фирма Илиян Петров. Чаровната Валентина Петрова пък грееше като истинска фея в нощта и пръскаше вълшебна светлина навред.

Дегизираните малчугани впечатлиха дъщеричката на детската учителка Виктория Гръндева – 1-годишната Марая Найденова, която не спря да им се радва, въпреки страшните маски на децата и атрактивния грим по личицата им.

Точно в 19 ч. всички деца тръгнаха да плашат съкварталците си със страшните костюми, изричайки думите: Пакост или лакомства! Децата изневериха на традицията тази година да вземат сурови яйца, които да чупят по вратите на хората, а действаха само с вълшебни думички, за да не създават неприятности. Така малките “туземци” се прибраха по домовете си с пълни торбички с лакомства и плодове.

ДИАНА ПОПОВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *