Малки рок музиканти с диплом от лятно училище в Кюстендил, вече мечтаят за собствена банда

Малки рок музиканти от Кюстендил получиха дипломите си за завършеното тематично училище в областния град. Ръководител им бе директорът на Обединения детски комплекс Бойко Малинов, който е запален по рока от младежките си години.

От лятното училище се дипломираха деца на възраст между 10 и 12 години, а най-малкият бе едва на 6 години.

„Първо от баща ми се запалих, а мама също харесва тази музика. Имам си любими изпълнители не само от чужбина, но и български групи имат стойностни рок парчета. Записах се в лятното училище, защото имах голямо желание да се науча да свиря на китара, това е един класически инструмент, не е толкова лесно. Трябва да имаш усет за ритъма“, сподели Александър, който е един от най-запалените в групата.

Приятелите Филип и Божидар също твърдят, че харесват рок музиката покрай родителите си.

„В училището научих какво е рок, откъде идва. Дойдох по собствено желание. Научих се да свиря на китара, естествено, това са само началните познания, но смятам да се занимавам и занапред. Господинът разказваше много увлекателно“, добавя и Йоана.

„Рокът е много жива музика, дава ти някаква свобода и разкрепостеност. Знам от тате, че рокаджиите са хора, които са свободолюбиви по душа. Аз лично харесвам „Ред Хот Чили Пепърс”, а от българските се кефя на „Нова Генерация“, допълва Кристиян.

Хъсът към рока кара някои от децата дори да мечтаят да си направят собствена банда.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *