Шоколадова торта без захар

Едно от най-големите и вкусни изкушения в живота е сладкото. Кой не обича да си похапва шоколадови торти, сметанови сладкиши и пасти… Знаете обаче, че бялата захар и всички лакомства, които я съдържат, се отразяват зле както на фигурата ни, така и на здравето ни. Днес ви представям една прекрасна шоколадова торта с ягодов крем, която не съдържа бяла захар.

Необходими продукти:

За блатовете (2 броя):

7 яйца

150 гр разтопено кокосово масло

1 ванилия

80 гр мед

200 грама кокосово брашно

1 1/2 супена лъжица бакпулвер

1 лъжица фъстъчен тахан или друг по желание

За крема:

200 грама сирене Рикота

200 грама ягоди

10-12 фурми, предварително накиснати в лъжичка мед

За шоколадовата заливка:

100 грама натурален шоколад БЕЗ захар, 85% какао

1-2 лъжички кокосово масло

Начин на приготвяне:

Пригответе си кръгла форма за торта, като на дъното поставете хартия за печене. Яйцата се разбиват много добре и към тях се добавят ванилията, медът, таханът и разтопеното масло (да не бъде горещо) и се разбърква до получаване на хомогенна смес. В купа се пресява кокосовото брашно и бакпулверът, които постепенно се прибавят към сместа с яйцата.

След като се получи еднородна смес, се изсипва в приготвената форма. Пече се до готовност на 180 градуса. Оставя се да изстине и се реже през средата, за да се получат 2 блата.

Следва приготвянето на крема, което е много лесно – всички продукти се поставят в блендер до получаването на крем. Сместа се оставя за малко да стегне. 

Шоколадовата заливка се приготвя, като се разтопят шоколадът и маслото на водна баня. Оставете да изстине. След като всичко е готово, тортата се сглобява и се украсява по желание. Оставете в хладилник за няколко часа, а след това се наслаждавайте!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *