Цяло село се грижи за малко щъркелче

Малък щъркел стана грижа на местните жители от кюстендилското село Нови чифлик. Пострадалата птица била открита в двора на къща, където имало голямо гнездо. Стопанката веднага сложила в кашон пернатото и го отнесла в кметството, при управника Гюла Малчова. Тя пък подала сигнал до главния експерт “Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка” в община Кюстендил Ивайло Чалъков, който реагирал на сигнала веднага. Той стиковал действията с представители на природозащитна организация, за да се консултира къде може да получи адекватно лечение пострадалата птица, разказа Малчова.

„Главният експерт “Управление при кризи и ОМП” в община Кюстендил Ивайло Чалъков лично дойде в селото, за да види отблизо пострадалото щъркелче, и пое ангажимент с негов превоз да го закара в София, където птицата да остане за лечение. Дотогава щъркелчето ще остане при мен, то е настанено в кашон с вода, храна отказва“, обясни кметският наместник Гюла Малчова.
По думите й е имало опит в селото щъркели да си направят гнездо, за жалост обаче бил несполучлив. Гюла Малчова има намерение да поиска вишка, за да може да помогне за направата на гнездото. ГЕРГАНА ИВАНОВА

Кметският наместник Гюла Малчова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *