Малчуганите от Баня обраха медалите в четвъртото издание на Празника на водата

Десетки малчугани се включиха в атрактивни игри и състезания, организирани в рамките на четвъртото издание на Празника на водата, което се проведе на общинския минерален плаж в разложкото село Баня.
Деца от Баня, Разлог и гости от Благоевград и Варна демонстрираха своите умения в плуването. След оспорвана надпревара бяха излъчени и победителите. С най-добро време при момчетата финишира Теодор Падарев от Баня, който спечели златния медал. Второто място зае Георги Андриов, също от Баня, който се окичи със среброто, а бронза си поделиха Иван Маринов от Благоевград и Иван Чобанов от Баня.
При момичетата златото спечели Кристияна Кандева от Разлог, а съгражданката й Калояна Гешева завоюва среброто. Двете момичета бяха и капитани на отборите в атрактивната игра скоростно пълнене на бутилки, където по-голяма бързина и прецизност показа отборът на златната медалистка.
Децата показаха и своите умения в скоковете, които бяха само за забавление на малките плувци и победители не бяха излъчени.
Първенците получиха медали и бяха наградени от кметицата на Баня Мария Юрганчева. Всички малчугани получиха и предметни награди, осигурени от организаторите.
ЯНА ЙОРДАНОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *