Малчугани от Разлог направиха своето първо дело в живота – засадиха дърво

Под мотото „Ако искаш да чуеш песента на птичка, не купувай клетка, засади дърво“, обществени възпитатели към местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Разлог организираха малко събитие, посветено на Седмицата на гората – да засадим дърво с децата, за да порасне едно дръвче като дете. Идеята има своето специално послание – малчуганите да видят как се засажда дръвче, сами да се включат в това и да научат, разбира се, колко са важни дърветата за живота на планетата. За да има вода, чист въздух, за да има птички и да се радваме на чиста околна среда.

След проведени разговори с директора на Държавно горско стопанство – Разлог инж. Иван Гърков, който прие присърце идеята и с готовност откликна за предоставяне на дръвче за засаждане, следващият чудесен партньор на идеята бе Светла Околска, директор на Обединени детски заведения – гр. Разлог. Много радушно и с ентусиазъм тя откликна на идеята и като учител и педагог, който знае колко е важно децата да имат полезни знания и умения, тя откликна с готовност за идеята дръвчето да бъде засадено в двора на ОДЗ “Елиза Астинова в гр. Разлог.
С любезното и много гостоприемно домакинство на директора на ОДЗ “Елиза Астинова” Светла Копанарова бе осигурено място в двора на детската градина, служители на детското заведение помогнаха много за подготовката на мястото за засаждане на дръвчето. Служители на „ДГС Разлог” предоставиха туя смарагд.
Ентусиазирани и радостни, децата от група “Пчелица” с госпожа Ирена Манзурова, усмихнати и весели, като истински работни пчелички  посрещнаха своите гости – обществените възпитатели Лина Пъргова и Калина Ергина. 
С много забавление и подходящо настроение децата и гостите заедно засадиха дръвчето, а Лина Пъргова им разказа за посланието “Ако искаш да чуеш песента на птичка, не купувай клетка,  засади дърво, както и колко е важно за птичките и пчеличките, които дават освен мед и името на тяхната група да има много дървета и цветя и да ги пазим заедно. Всички помогнаха дръвчето да бъде успешно засадено, полято и детските ръчички с много обич и ентусиазъм направиха своето първо голямо дело в живота – да посадят дърво.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *