HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Малък герой! 8-годишно момче спаси баща си от сигурна смърт

Осемгодишният Джей Ти Паркър от град Шугър сити, щата Айдахо, изтегли баща си из под рухналия върху него автомобил, съобщава местният портал EastIdahoNews.com. Джей Ти, неговият по-възрастен брат Мейсън и баща им Стивън Паркър се занимавали в двора на техния дом с колата си Toyota Prius.

Те свалили двигателя от автомобила и по-големият брат го взел и го занесъл в къщата, а през това време главата на семейството застанал под колата, за да отремонтира една от осите.

В този момент крикът, удържащ тойотата на определена височина, се изместил и автомобилът паднал върху Стивън Паркър, заплашвайки го да го смачка и да намери смъртта си.

Джей Ти с баща си

“Не можех да се движа. Оказах се в капан, а след това изгубих съзнание. Преди това само успях да си помисля, че Джей Ти няма да може в никакъв случай да повдигне колата”, спомня си бащата.

Малкият герой с по-големия си брат

Обаче мъжът явно недооценил детето. Разбирайки, че баща му е попаднал в беда, момчето бързо поставил крика под автомобила, а след това започнал да скача върху дръжката му, стараейки се със своята тежест да повдигне машината. “Беше страшно. Струваше ми се, че няма да успея да повдигна колата, но продължавах да се опитвам”, пояснява Джей Ти.
След дълги 15 минути момчето успяло да повдигне автомобила дотолкова, че да не притиска баща му. След това детето се втурнало в къщи и разказало за случилото се на по-големия си брат и те позвънили на спешната помощ. Пострадалият  Стивън Паркър бил транспортиран в болница, където лекарите констатирали счупването на 13 ребра, но като по чудо нито един вътрешен орган не бил пострадал, пише блиц.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *