Манастирска чорба

Необходими продукти:

1/2 ч.ч.фасул зрял, морков, 1/2 гл.целина, 1 бр.пащърнак, 1 бр.лук кромид стар 1 стр.праз лук, 3 бр.домати, 2 бр.карамфил зърна, 1 бр.магданоз корен, 5 стр.магданоз пресен, 1 ч.л.сол

Начин на приготвяне:

  • Фасулът, накиснат от вечерта, се налива с 5 ч.ч. студена вода, кипва се бавно и се вари на тих огън до полуомекване.
  • Прибавят се цялата глава лук, в която са боднати карамфилчетата, морковът, целината, коренът от магданоз и пащърнакът, почистени и нарязани на кубчета.
  • След като всичко вече е добре сварено, се добавят доматите, обелени и нарязани на дребно, празът, ситно нарязан, и сол на вкус.
  • Чорбата се вари още десетина минути, наръсва се с нарязан на ситно магданоз и се оттегля от огъня

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *