HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Мантрата на щастието

„Мантра“ идва от „ман“- ум, знание и „тра“ – изчистване, спасение.

Тези звукови съчетания с определена чистота и дължина на вълната са дадени на древните индийски мъдреци за човешкото благо и имат положително въздействие независимо дали ги слушаме или възпроизвеждаме.

Такива са и народни песни.

Общото между мантрите и тях е силният енергиен код, които носят независимо дали ги разбираме, или не.

Знаете, че българската народна песен в цял свят е призната не заради текстовете, а чрез своите вибрации. Когато я слушат, хората имат усещането, че се пречистват и лекуват чрез звука.
Казват, че мантрите са възникнали по време на медитация.

А как мислите, че се ражда една истинска песен, идваща от сърцето – дълбока, чувствена, вълнуваща?

Не ви говоря за “copy paste” еднодневки, с “намахан” бийт и изразни средства, равни на нивото на изпуснато от контрол през първите седем години дете.

Парчета, които си отиват, както са дошли – набързо. Като ежедневието ни – изпълнено до секундата с бързина, задъхано съревнование с възможностите ни – нашите, сравнени с тези на другите. Такова, каквото е и моето понякога. И каквото се старая да не бъде.

Говоря за песните, които идват от сърцето. Тези, които забавят ритъма и те карат да се отпуснеш, да помечтаеш, но в същото време провокират мислене, осъзнаване, добродетели, красота.
Ние се ползваме с всички удобства на съвременния свят. Като настоящ учител по йога се радвам на възможността да практикувам и водя часове в красиви, отоплени и модерни зали. В този смисъл – защо да не представяме полезните неща по начин, по който бъдат възприети по-лесно.
И за да превърнем това въздействие в благотворно, то трябва да носи послание и въздействие, предразполагащо за определено ресурсно състояние.

Певците правим това чрез музиката, която избираме да предложим на публиката и е добре понякога да я използваме като проводник на положително послание, на осъзнаване, на доброто, на красивото, на любовта…

Силата на музиката е безгранична!

Тя променя, възпитава! Може да подобри качеството ни на живот във всички направления!
Музиката дава много! Щастлива съм да бъда нейн посланик! /edna.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *