„Марек“ наказа грешките на „Пирин“ (ГД) в Хаджидимово, нападател от Симитли дебютира с гол

Футболният тим на „Пирин“ (ГД) загуби спаринга с „Марек“ с 1:2 в Хаджидимово. На стадион „Д. Лекин“ не бе допусната публика заради извънредните мерки във връзка с коронавируса. Наставникът на символичните домакини Димитър Крушовски включи две необичайни формации през двете полувремена. Липсваха контузените Борис Боянчев и Ибрахим Алим, но на линия бяха Павел Головодов и последният новодошъл в състава – Лъчезар Дафков. Той пристига от „Септември“ (Симитли). За оставането на Головодов и Дафков ще се решава до края на седмицаца, но с оглед представянето им ръководството на неврокопчани едва ли ще се откаже от тях. В 13-та мин. именно Дафков излезе сам срещу Евгени Спасов, който обаче се справи безпроблемно, както направи и при шута на Петър Лазаров 2 минути по-късно. „Марек“ показа по-висока успеваемост и реализира първата си по-сериозна възможност. В 28-та мин. Веселин Любомиров се възползва от пропуск в защитата и отбеляза. 4 минути по-късно нова грешка на неврокопчани бе наказана с попадение от Симеон Димитров. Головодов можеше да намали, но малко не му стигна да намери мрежата в 36-та мин. В 40-та мин. Дафков се разписа след пробив по десния фланг и хубаво подаване на Мартин Кочанов.

„В „Пирин“ се връщат доста стари футболисти и се вижда, че се прави организация за добър отбор в дългосрочен план. Контроли с такива съперници винаги са полезни. Тепърва ще търсим нашия облик, а победата е по-скоро за повдигане на самочувствието, но не повече от времето до следващата тренировка, след която предстои нов цикъл на работа. Имаме къса резервна скамейка. Хубаво е да увеличим състава си, но това ще се случи след много внимателен подбор на футболисти, а не просто за да кажем, че сме взели нови попълнения“, коментира наставникът на „Марек“ Цветан Видински.

„ПИРИН“ (ГД): Абдиков, Тафров, Ал. Георгиев, Кирчев, Кочанов, Лазаров, Чаушев, Головодов, Сарандев, Коршумов, Дафков (Юсев, Грозданов, Маджиров, Макриев, Спасов, Джугданов, Б. Иванов, Караемин, Катунчев, Грънчаров).

„МАРЕК“: Е. Спасов, Ив. Влахов, Н. Николов, Арсов, Каймакански, Кр. Любенов, С. Димитров, Близнаков, Чечев, Любомиров, Владимиров (М. Георгиев, С. Ангелов, Н. Андонов).

СТОЯН МАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *