„Марек“ репетира за евротурнирите с размяна на победи срещу „Берое“, Ковид-19 подгони Цв. Соколов

Волейболният „Марек“ направи генерална репетиция за евроучастието си в края на седмицата с два спаринга срещу „Берое“ в своята зала „Спортна“. Съперниците си размениха по една победа. Заралии спечелиха първата проверка с 3:1, а дупничани възстановиха статуквото с 3:0 във втората. Хората на Виктор Карагьозов потеглят за Австрия, където в събота и неделя им предстоят двубоите от третия по сила турнир на Стария континент „Чалъндж къп“ срещу „Веберцайле“. Четирикратните шампиони на България в периода 2012-2015 г. се отказаха от домакинството на реванша и мачовете ще се изиграят в алпийската страна в рамките на 24 ч.

На другия край на Европа юношата на „Марек“ Цветан Соколов продължава да прави фурор в руската суперлига. Асът на националния ни тим беше избран в идеалния отбор на втория кръг, след като наниза 19 т. за победата на московския „Динамо“ с 3:0 срещу „Урал“ и стана топреализатор на мача. Динамовци оглавяват класирането с пълен актив от 6 т. Следващата среща на столичани срещу АСК /Нижний Новгород/ обаче беше отложена. Причината е, че целият състав на съперника е поставен под карантина заради положителните проби за Ковид-19 на част от играчите и служителите в клуба.

В Италия капитанката на българските националки Елица Василева допринесе с най-много точки 13 за дебютния успех на новия си отбор „Епиу“ срещу „Дзанети“ /Бергамо/ с 3:0 в третия кръг на Серия А1.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *