Мариана Векилска зарязала Брюксел, за да е до сина си

Животът на Мариана Векилска в последните две години е повече от динамичен, узна HotArena.

След като внезапно напусна бТВ, за да работи в Брюксел, преди месеци стана ясно, че тя отново се е завърнала у нас и дори се е уредила с нова работа. От 13 юли бившата водеща е уредник в Националния военноисторически музей. Преди дни Мариана призна в тв интервю, че причината да се завърне тук, е синът й. Когато заминала за Белгия, той останал тук като тя имала намерения да го вземе при нея, за да учи там.

Той обаче не пожелал да отиде. И тя решила да се прибере, за да е при него. Сега, освен работата във Военния музей, Векилска се занимава и с обучения по публична реч. В които учи хората как да общуват според бизнес етикета. Плановете й са след като животът в България се върне в нормалния си ритъм, да започне да организира и да изнася семинари за начинаещи журналисти и кандидат-политици и бизнесмени, въвеждайки ги в тайните на телевзията и тънкостите на говорене пред публика. Идеята си е взаимствала от бившата си колежка Ани Цолова, която се занимава със същото. 

Съвсем естествено, Цолова не останала никак доволна от кражбата на идеята. Конфликтът между двете обаче не е новост и датира от 10 години. Тогава Ани замести Мариана в “Тази сутрин”, тъй като втората излезе в отпуск по майчинство. Тогавашните шефове на бТВ останаха доволни от Цолова и я оставиха за постоянно до Николай Бареков. Това прати Мариана Векилска в обедната новинарска емисия. Днес двете се сблъскват и извън медията и никоя няма намерения да отстъпва, още повече, че за Векилска няма път назад към Брюксел. 

Векилска твърди, че никога не е имала намерения да остава трайно там. И че се връща в България, за да е близо до децата си, пише Минаха години. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *