Мариана Векилска опасно близка с Костов, ТВ звездата била пиарка на Командира

Любопитна подробност от биографията на Мариана Векилска излезе наяве. Оказва се, че тв водещата е била в топла връзка с бившия премиер Иван Костов. Година и 3 месеца амбициозната журналистка е работила рамо до рамо с Командира, докато той е бил министър-председател на България. В рамките на мандата му 1997-2001 г. Векилска е била негов пиар. Самата тя споделя, че е изпълнявала функциите на експерт в отдел „Връзки с обществеността“ на министър-председателя на Република България. Мариана е била лицето, отговарящо за комуникацията с чуждестранни медии и за интервютата на Костов пред такива.

По това време тъмнокосата амбиция е само на 25 години и тъкмо е прекратила кариерата си на модел. Малцина знаят, че някога тя е била в каталога на модна агенция „Визаж“, явявала се по конкурси за красота, ревюта и снимала фотосесии. С перфектните си форми впечатлявала цялата администрация на Министерския съвет.
Когато обаче научила за стартирането на частната телевизия Би Ти Ви през 2000 г., журналистката се отказала от държавния пост и била сред първите, подали документи за прослушване. Така попаднала в тв бранша и започнала кариерата си на малкия екран от самата зора на Би Ти Ви. Там тя изкара повече от 18 години, през които бе водеща на новинарските емисии, сутрешния блок, развлекателни предавания, рубрики и какво ли не. През януари 2019 г. Мариана шокира аудиторията с новината, че къса с телевизията и заминава да работи в Брюксел. Причината бе желанието ѝ да се отърси от драмите покрай развода ѝ с радиоводещия Симо Колев.

В белгийската столица Векилска бе част от престижна институция към ЕС и получаваше крупна заплата, но изкара там по-малко от година. След завръщането ѝ у нас обаче вратите на Би Ти Ви бяха затворени за нея. Известно време журналистката се луташе без работа. Принуди се съвсем да избяга от професионалното си амплоа и започна работа във Военноисторическия музей в София срещу възнаграждение от едва хиляда лева. Малко след това Емил Кошлуков я покани лично да прави информационно предаване в БНТ, където я гледаме в последната година. Позицията в националната телевизия успяла да я позакрепи финансово и сега тя се разписвала срещу 5 бона месечно, издават вътрешни хора от телевизията майка.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. бай Курти

    Значи и тази “моделка” на младини е яла черния бахур на мангала…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *