Маринован джолан с кисело зеле и сушени домати

Необходими Продукти

  • кисела зелка – 1 бр.
  • сушени домати – 10 бр.
  • пушен червен пипер – 1 ч.л.
  • олио – 3 с.л.
  • за мариноване
  • заден джолан – 1 бр.
  • дафинов лист – 2 бр.
  • кориандър – 1 ч.л. семена
  • черен пипер – 5 зърна
  • сол – на вкус
  • чесън – 1 глава

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Първо се заемете с мариноването на джолана. Ще е необходимо една нощ за мариноване.

Счукайте дафиновите листа в хаванче. Добавете кориадъра, зърната черен пипер и счукайте и тях.

Към подправките добавете и главата обелен чесън и смелете всичко на каша.

Подсушете добре джолана и нарежете кожата му на квадратчета – така по лесно ще поеме подправките и ще се разтопи мазнината.

С така получената паста от подправки намажете джолана, повдигнете с нож кожата от месото и подпъхнете отдолу от чесновата паста.

Оставете джолана да се маринова за една нощ.

Киселото зеле нарежете на дребно. Объркайте с олиото и пушения червен пипер. Сушените домати накиснете за кратко в гореща вода, отцедете и прибавете към зелето.

В подходяща дълбока тенджера поставете на дъното маринования джолан, обиколете навсякъде с киселото зеле и сушени домати. Долейте зелев сок, сложете дафинови листа, покрийте с алуминиево и метнете ястието да се пече.

В началото печете на висока температура, после намалете на умерен огън /около два часа/, в края отстранете фолиото и печете до желания загар./готвач.бг



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *