Топ теми

Мария Георгиева встъпи официално като шеф на адвокатите в Пиринско 10 месеца след като жалба блокира избора й

Благоевградската адвокатка Мария Георгиева встъпи официално като председател на колегията в Пиринско. Тя беше избрана за ръководния пост от колегите си преди 10 месеца след убедителна победа на балотаж с Красимира Тагарева. Вотът за управителните органи беше оспорен пред Висшия адвокатски съвет, който отхвърли жалбата.

Казусът бе отнесен във ВКС, който преди няколко дни се произнесе с окончателно решение, с което се   признават за легитимни проведените избори за управителните органи – председател на Адвокатски съвет и Дисциплинарен съд, както и за състав на Контролния съвет. Жалбата е уважена само по отношение на избора за членовете на Адвокатския съвет и в двумесечен срок предстои да се проведе нов вот.

След решението на ВКС предишният председател на адвокатите в Пиринско Иван Чолаков предаде щафетата на Мария Георгиева, която досега работеше в един екип с него като секретар. Тържествената церемония се проведе в залата на благоевградската колегия в присъствието на множество адвокати, пред които новият председател Мария Георгиева, шефката на Дисциплинарния съд Венета Медарова и членовете на Контролния съвет встъпиха официално на постовете си.

Преди да „сдаде властта”, Иван Чолаков прие и нови членове в адвокатската колегия, сред които и синът на новата шефка Мария Георгиева – Благовест, който е завършил европеистика и право в ЮЗУ и политология в холандски университет в Маастрихт. Другите попълнения са Георги Баханов, член на ЦИК, който възобнови членството си, ексшефката на правния отдел на община Благоевград Антония Методиева, която след загубата на кметските избори на Атанас Камбитов подаде оставка, както и преподавателят в Правно-историческия факултет на ЮЗУ Георги Михайлов.  

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *