Марк Зукърбърг стана третият най-богат човек в света

Съоснователят на корпорацията Facebook Марк Зукърбърг вече е трети по богатство в света. Това сочи новото подреждане в “Индекса на милиардерите” на агенция „Блумбърг”.

Той изпревари заемащия до петък това място Уорън Бъфет, след като цената на акциите на Facebook се повиши с 2,4%. Зукърбърг изостава от първия и втория по богатство в света – съоснователя на Amazon Джеф Безос и съоснователя на Microsоft Бил Гейтс, пише БТА.

Това е първият случай, когато челната тройка на свръхбогатите се заема от хора, придобили имуществото си от технологии. Индексът установява също, че технологичният бранш генерира пет милиард богатство, повече от всеки друг бранш, отбеляза „Блумбърг”.

Агенцията припомни, че през март акциите на Facebook стигнаха до 152,22 долара – най-ниско ниво за период от осем месеца заради кризата със злоупотребата с лични данни. При затварянето на борсите вчера една акция на корпорацията се качиха до рекордните 203,23 долара за брой.

Сега богатството на 34-годишния Зукърбърг се изчислява на 81,6 милиарда долара, с около 373 милиона повече, отколкото на 87-годишния Бъфет, президент на корпорацията Бъркшър Хатауей.

„Блумбърг” твърди, че Бъфет, който преди е заемал първо място в класацията по богатство, слиза надолу в нея заради благотворителната си дейност, започнала от 2006 година. Имотното състояние на Джеф Безос е 142 милиарда долара, а на Бил Гейтс – 94,2 милиарда долара.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *